Lezen promoten met muziek in/voor verschillende boekhandels (8x)

Fijnbesnaard & Compagnie trekt 4 zaterdagen in mei naar 8 verschillende onafhankelijke boekhandels om de blijde boodschap van muziek/lezen/taal te verkondigen.

Komt dat zien, binnen & buiten!

zaterdag 8 mei: Malpertuis (Genk), De Kleine Johannes (Leuven)

zaterdag 15 mei: De Reyghere (Brugge), Salvator (Mechelen)

zaterdag 22 mei: Etiket (Deerlijk), Letters & Co (Deinze)

zaterdag 29 mei: De Boekuil (Mortsel), De Groene Waterman (Antwerpen)

Kinderen & muziek

Voor het project Muziek in klas van Jeugd & Muziek Brussel maakte Fijnbesnaard & Compagnie de workshop en de voorstelling RITMELODIE, een traject rond de muzikale basisbegrippen ritme en melodie.

Momenteel wordt er gewerkt aan een filmpje dat een van de nummers (en ook wel de voorstelling) illustreert. Dat gebeurt allemaal zonder publiek, maar dat wordt wel uitgenodigd om op afstand te participeren… Eigenlijk is het gewoon een excuus de ernst van het muzikantenbestaan in de verf te zetten.

125 jaar + 1

De voetbas (Basse aux pieds) werd uitgevonden  – als we de catalogus van het MIM mogen geloven – in het jaar 1894 door Joseph Aléxandry in Namen. De verjaardag werd door iedereen vergeten, ook al gaat het om een instrument dat België vertegenwoordigt in het grootste instrumentenmuseum van Amerika.

Niet erg, wij blijven dit surrealistische instrument promoten omdat het perfect past in het rijtje: Kuifje, basiliek van Koekelberg, Eddy Merckx, de Ardennen…

Met dank aan Harry en Riny Geuns:

Harry Geuns – Free Reed Maker Bandoneon maker

 

Corona-crisis zorgt voor kaalslag

Door de corona-crisis kan (o.a.) de geplande tournee met schoolvoorstellingen langs Brusselse GC/CC’s niet doorgaan. Dat vinden we heel erg jammer. We denken na over de toekomst… niet te lang, natuurlijk, of we dreigen te eindigen als het dorpje Wilmarsdonk in 1966.

(de achterkant van de hoes van Erfgoed genoeg, nog altijd te koop in de betere boekhandel)