Een workshop + interactieve muzikale voorstelling op locatie (kartuizersite in Sint-Martens-Lierde). Op wandelafstand van het station van de gemeente Lierde leren kinderen het cultureel en onroerend erfgoed kennen op een plek waar 7 eeuwen geschiedenis zicht- en hoorbaar zijn. Het is een interactieve erfgoed-voorstelling voor de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar.

Duur: 2 keer 1 uur per groep/per dagdeel, een activiteit voor max. 4 klassen per dag.

Er zijn 4/5 plekken op de site waar we terug gaan in de tijd en muzikaal ons licht laten schijnen op het erfgoed dat ons omringt: een oude boom, een schuur uit de 17de eeuw, een muziekinstrument uit de 19de eeuw… de kinderen worden actief betrokken in deze tijdsreis.

Dit is een nieuwe voorstelling, in eerste instantie bedoeld voor scholen die via het openbaar vervoer naar Lierde komen. Via DynamoOpweg is de verplaatsing naar deze activiteit volledig gratis (De Lijn). Via de NMBS is er ook een voordeeltarief.

Op termijn wordt dit een opvolger van On(t)roerend Erfgoed en dan kan er ook op verplaatsing gespeeld worden rond alle aspecten van erfgoed.

Met de steun van:

Fijnbesnaard & Compagnie vzw      en

29-EVA.JPGVoor meer informatie en voorwaarden: piet@fijnbesnaard.be, 0468/00.70.40

 

Previous PostNext Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *