Fijnbesnaard & Compagnie vzw speelt een interactieve muzikale voorstelling die kan doorgaan in een zaal op school, het GC/OC/CC of een andere plek in de buurt (wandelafstand). Daarnaast krijgen scholen de kans om kinderen een bijpassende muzische workshop aan te bieden op school/in de klas.

De voorstelling is er voor de kinderen uit de workshops, maar ook voor andere kinderen die – door het interactieve karakter van de voorstelling – dezelfde boodschap meekrijgen, in iets grotere groep.

 

Kinderen worden voorgesteld aan verschillende soorten muziek(instrumenten). Thema’s als: taal, ritme/melodie, dans, culturele verschillen/gelijkenissen, erfgoed, wereldoriëntatie, geschiedenis, techniek… komen allemaal speels aan bod. Naargelang de rode draad van elke voorstelling worden er een of meerdere thema’s extra belicht.

INTERACTIE is het sleutelbegrip bij alles wat aangebracht wordt.

Mogelijke thema’s: MELODIEREN (dieren, reizen, verschillende culturen), RITMELODIE (muziek, fanfare, taal), ON(t)ROEREND ERFGOED (gebouwen, erfgoed, wereldoriëntatie), OORLOG (geschiedenis, wereldoriëntatie, taal).

De voorstelling duurt 1 lesuur. (de eventuele workshop ook)

Voor: vanaf 2de kleuterklas tot en met 2de middelbaar

Voor meer informatie: piet@fijnbesnaard.be

Referenties: Cultuur in de Spiegel, Jeugd & Muziek Brussel, het Muziekinstrumentenmuseum (MIM, Brussel), Provincie Oost-Vlaanderen (Dienst Erfgoed), Flanders Fields Museum (Ieper), Erfgoedcel Vlaamse Ardennen.

Foto: Luk Dombrecht.

Previous PostNext Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *