Fijnbesnaard op tournee met Theater Tieret voor Sonderlich & Zonen.

Fijnbesnaard op tournee met Theater Tieret voor Sonderlich & Zonen.

Hier is ’t begonnen, veel te lang geleden. Hierbinnen, op dit eigenste plekske, onder uw voeten. Doe de deur dicht en zet uw oren open want we gaan ’t u vertellen, precies zoals ’t gebeurd is.‘Sonderlich’ noemden ze hem, met de ‘s’ van scheert-u-weg, stank-voor-dank en suikerbrood-op-sjabbat .’Sonderlich’, zo noemden ze hem, ons vader. Maar gene paniek, dat klinkt ingewikkelder dan het is, juist zoals ’t leven zelf. Ge moet er gewoon uithalen wat er inzit, voor iemand anders ermee weg is.

Kruipt maar dicht tegen elkaar en warmt u aan zijn verhaal. Een verhaal van hier tot ginder en terug, vol zelf gepookt vuur en met de geur van ongedesemd koekebrood. Ge zult het niet geloven, net als iedereen voor u, en toch. Toch is ’t precies zo gebeurd, erewoord, op het hoofd van ‘Sonderlich’, ons vader, en dat van ons.

SONDERLICH EN ZONEN vertelt de fantastische familiegeschiedenis van een clan bohemiens. In een authentieke woonwagen, op een handgeknoopt muzikaal tapijt vol klezmer-balkan-muziek staat de tijd 3 kwartier stil.
Voor max. 25 toeschouwers per voorstelling (maar tot 4 voorstellingen per dag mogelijk!) rijdt Sonderlich en Zonen tot vlakbij úw ideale locatie
(nabij het CC, op festivalterrein of nabij scholen).

 

Scenario, tekst en spel: Joost Van den Branden, Laurian Callebaut, Piet Decalf
Spelcoaching: Hans Van Cauwenberghe
Poppen: Patrick Maillard
Decor: Pat Riské